Om oss

Rørsystemer og anlegg til kritiske gass- og væskesystemer er vår kjernevirksomhet og –kompetanse.

Dette bygget opp gjennom gründer og hovedaksjonærs satsning inn mot norsk olje- og gass-industris fremste teknologipartnere i 2012, men hvor fokus ble endret etter oljeprisfallet i 2014.

I dag er vårt fokus primært norsk landbasert virksomhet; prosess- og næringsmiddelindustri, farmasi, samt forsknings- og helsesektoren.

I vårt nye produksjonsanlegg i Skien arbeides det utelukkende innenfor høylegerte materialer, og da under de strengeste kvalitetsregimer.

Dagens SPOT AS fikk i 2018 innfusjonert det SPOT AS som siden 2012 hadde bygget virksomheten; organisasjon, kompetanse og kundeportefølje.

Historien er viktig, men vi ser bare fremover og bygger «sten på sten». Med kompetente og engasjerte ansatte, medarbeidere og partnere er ambisjonene store og mulighetene mange!

Kontaktpersoner

spot_tire

Tor Inge Roan Ellingsen

Daglig leder

T: +47 936 05 545
E: tire@spotas.no

spot-jhe

Jon-Henrik Enggravslia

Prosjektleder

T: +47 930 47 174
E: jhe@spotas.no

spotas-roger

Roger Skaldebø

Koordinator

T: +47 957 42 928
E: rs@spotas.no

Vår historie

2012

SPOT AS etableres i Stavanger for utleie av instrumentrørleggere til systembyggere av prosessutstyr til olje- og gass-bransjen.

2013

Den første orbitalsveisemaskin anskaffes. Etablering av tariffavtale.

2014

Bemanning av større offshore prosjekter; Valemon Hook UP-Maersk Reacher.

2015

Oljekrisen slår inn for fullt. Virksomheten i Stavanger avvikles etter fire fine år.

2016

SPOT AS flytter til Grenland og fokuseres inn mot landbasert prosessindustri. Sertifiseringer innen spesialgass og medisinske gass installasjoner.

2017

Ytterligere satsning på orbitalsveiseoppdrag med flere maskiner. Mange nye kunder i ulike bransjer.

2018

Med god utvikling og gode utsikter er tiden inne for etablering av fremtidsrettede produksjonsfasiliteter. Med dette også en ny selskapsstruktur. SPOT AS fusjoneres inn i et nytt driftsselskap som overtar både navn og virksomhet.

2019

Stor aktivitet innenfor alle satsnings- og kjerne-områder. Nye fasiliteter bygges på Rødmyr i Skien, og da i regi av selskapets søsterselskap.

2020

Nyansettelser av prosjektledere og rørleggere. Innflytning i nye kontor- og produksjons-fasiliteter. ISO 3834-2 sertifisering. Godkjent læringebedrift. Topp-og bunn-linje klart påvirket av Corona-pandemien.

Referansekunder